Laddar Evenemang

Franska viner och ostar

lördag 20 juli, kl 16.30

Både med beundran och en aningens krökning på överläppen medger Nadja Karlsson att såväl Chablis som Alsace numera tillhör den stora allmänhetens vinpreferenser. Men alla svenskar är inte lika hemtama med Jura. Bergen alldeles intill Chablis och Alsace förknippas idag mer med druvor som pressas än den där perioden för miljoner år sedan när skräcködlor trampade vår jord. (’Dinosaurier’ är i sammanhanget snarare en benämning på de vinälskare som ännu inte upptäckt Jura.) För att pedagogiskt sätta in de trendiga Jura-vinerna i sitt sammanhang serverar Nadja ett vitt vin även från var och en av de två grannregionerna – och till detta en delikat ost från alla tre. För att ingen skall nicka till över de nya, förment självklara insikterna i hennes resonemang, trollar hon även fram ett rött vin från ett av områdena.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej, men gäller som entré till museets utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Vill ni äta innan eller efter provningen rekommenderar vi museets brygga eller berså.

Köp 550 KR

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Absolut Art Collection: Photo

27/4–2/10, 2019

60 fotografiska verk från Absolut Art Collection skapade av 23 internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi. Variationen är stor, brokig och gränslös.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.