Laddar Evenemang

Franska viner & ostar

fredag 22 februari, kl 18.00

Både med beundran och en aningens krökning på överläppen medger Nadja Karlsson att såväl Chablis som Alsace numera tillhör den stora allmänhetens vinpreferenser. Men alla svenskar är inte lika hemtama med Jura. Bergen alldeles intill Chablis och Alsace förknippas idag mer med druvor som pressas än den där perioden för miljoner år sedan när skräcködlor trampade vår jord. (’Dinosaurier’ är i sammanhanget snarare en benämning på de vinälskare som ännu inte upptäckt Jura.) För att pedagogiskt sätta in de trendiga Jura-vinerna i sitt sammanhang serverar Nadja ett vitt vin även från var och en av de två grannregionerna – och till detta en delikat ost från alla tre. För att ingen skall nicka till över de nya, förment självklara insikterna i hennes resonemang, trollar hon även fram ett rött vin från ett av områdena.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej, men gäller som entré till museets utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

 

Köp 550 KR

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.