Laddar Evenemang

Franska vita viner och ostar

fredag 9 oktober, kl 18.00

Både med beundran och en aningens krökning på överläppen medger Nadja Karlsson att såväl Chablis som Alsace numera tillhör den stora allmänhetens vinpreferenser. Men alla svenskar är inte lika hemtama med Jura. Bergen alldeles intill Chablis och Alsace förknippas idag mer med druvor som pressas än den där perioden för miljoner år sedan när skräcködlor trampade vår jord. (’Dinosaurier’ är i sammanhanget snarare en benämning på de vinälskare som ännu inte upptäckt Jura.) För att pedagogiskt sätta in de trendiga Jura-vinerna i sitt sammanhang serverar Nadja ett vitt vin även från var och en av de två grannregionerna – och till detta en delikat ost från alla tre. För att ingen skall nicka till över de nya, förment självklara insikterna i hennes resonemang, trollar hon även fram ett rött vin från ett av områdena.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter. Åldersgräns 18 år.

Vill ni äta efter provningen erbjuder vår matsal en härlig meny av för-, huvud- och efterrätter och i baren serveras enklare rätter innan och efter provningen.

Corona
Vi har minskat antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Köp 550 KR

Brygga & Berså

Bryggan och Bersån är öppna. Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Här serveras en spännande sommarmeny dagligen från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Restaurangen

Vår restaurang har flyttat ut till Bryggan och Bersån som har öppet dagligen från kl 12. Det är gott om plats mellan borden. Varmt välkomna.

Provning

United taste of America

torsdag 13 augusti, kl 17.00

Nadja Karlsson, nyss hemkommen från USA, om de senaste kulinariska trenderna (mycket Mellanöstern) och vilka viner som passar till.