Laddar Evenemang

Franska vita viner och ostar – utsålt

fredag 20 mars, kl 18.00

Både med beundran och en aningens krökning på överläppen medger Nadja Karlsson att såväl Chablis som Alsace numera tillhör den stora allmänhetens vinpreferenser. Men alla svenskar är inte lika hemtama med Jura. Bergen alldeles intill Chablis och Alsace förknippas idag mer med druvor som pressas än den där perioden för miljoner år sedan när skräcködlor trampade vår jord. (’Dinosaurier’ är i sammanhanget snarare en benämning på de vinälskare som ännu inte upptäckt Jura.) För att pedagogiskt sätta in de trendiga Jura-vinerna i sitt sammanhang serverar Nadja ett vitt vin även från var och en av de två grannregionerna – och till detta en delikat ost från alla tre. För att ingen skall nicka till över de nya, förment självklara insikterna i hennes resonemang, trollar hon även fram ett rött vin från ett av områdena.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej, men gäller som entré till museets utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, klicka här.

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Provning

United taste of America

torsdag 26 mars, kl 18.00

Nadja Karlsson, nyss hemkommen från USA, om de senaste kulinariska trenderna (mycket Mellanöstern) och vilka viner som passar till.

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras måndag-fredag mellan kl 12.00- 15.30.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.