Laddar Evenemang

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Vad händer med konsten när samhället blir nyktert?

Svenskars alkoholkonsumtion har minskat kraftigt, enligt statistik från CAN. Borde man bli orolig? En liten fylla kan få oss att se saker ur nya perspektiv och göra världen vackrare, kanske är det därför författare och konstnärer alltid tagit till flaskan. Hur ska man kunna fortsätta skapa när omvärlden håller på att nyktra till? La dolce vita är inte populärt längre, när inte ens en fransman vill ta ett glas vin till lunchen. Hur minglar man i kultureliten utan ett glas i handen?

Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

Anna Axfors är bland annat aktuell i Spritmuseums pågående konstutställning Love x Attraction. I utställningens texter vänder hon ut och in på kärleksrelationer och myter om kärlek.

18.00 – 19.00 i konsthallen på Spritmuseum.
I biljetten ingår samtalet, en mojito (med eller utan alkohol) och entré till utställningen.
Museets bar och restaurang är öppen hela kvällen. Välkomna både före och efter samtalet.

Köp 295 KR

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer