Laddar Evenemang
gående provningar spritmuseum djurgården

Gående provning

onsdag 3 juli, kl 17.00

Tillsammans med er guide dyker ni ner i svensk dryckeshistoria där tidstypiska drycker serveras i tre etapper. Visningen pågår i ca 1h äger rum i samtliga av museets utställningar: Dryckeslandet Sverige, True Crime och från och med juni Absolut Statehood.

Under en timme får ni både lära er om och smaka på den svenska historien, från 1400-talet och fram till idag. Varför började vi egentligen krydda vårt brännvin? Hur fick man tag på sprit under motbokstiden, och vad hände med lanseringen av Absolut Vodka när det också var förbjudet med alkoholreklam i Sverige? Det, och mycket mer, kommer ni få svar på under en tankeväckande och interaktiv timme!

Till varje utställning ingår en tidstypisk dryck som både förhöjer och ramar in er upplevelse. Hoppas vi ses på det vi kallar för gående provning!

Köp 495 KR

Fler tillfällen

absolut-statehood-spritmuseum-djurgården-2

På Gång

Välkommen på vernissage

lördag 8 juni, kl 13.00

Lördagen den 8 juni bjuder Spritmuseum in till vernissage i samarbete med Posithiva Gruppen. För första gången visas alla verk från Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamkampanj Absolut Statehood från 1991-1993.

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Lördagen 25 maj! Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!