Laddar Evenemang
gående provningar spritmuseum djurgården

Gående provning

onsdag 10 april, kl 17.00

Vår gående provning äger rum i samtliga av museets utställningar: Dryckeslandet Sverige, True Crime och Love x Attraction. Tillsammans med er guide dyker ni ner i svensk dryckeshistoria, med fördjupning om tidstypisk dryck som serveras i tre etapper.

Under provningens gång får ni både lära er om och smaka på den svenska historien, från 1400-talet och fram till idag. Varför började vi egentligen krydda vårt brännvin? Hur fick man tag på sprit under motbokstiden, och vad hände med lanseringen av Absolut Vodka när det också var förbjudet med alkoholreklam i Sverige? Det, och mycket mer, kommer ni få svar på under en tankeväckande och interaktiv timme!

Till varje utställning ingår provning av en tidstypisk dryck som både förhöjer och ramar in er upplevelse. Skål och välkomna!

Köp 495 KR

Fler tillfällen

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer