Laddar Evenemang

Ginprovning – utsålt

torsdag 9 januari, kl 18.00

SVENSK GIN
ELLER
SVENSK GIN ÄR BÄST I VÄRLDEN.
Nadja Karlsson har sett globala alkoholtrender komma och gå. Och häpnat över svenskars skicklighet (och nyfikenhet). Under en epok var vi bäst i världen på akvavit. För inte så länge sedan slog vi världen med häpnad med vår whisky. Och nu är det ginens tur. Det talas till och med om det svenska ginundret. Nadja placerar gin mittemellan akvavit och whisky i svårighetsgrad när det gäller att uppnå perfektion. Idag fatlagras spriten och kryddas med en hel orgel av unika, noga utvalda örter. Men enbäret är fortfarande i centrum.
Från Höga kusten till Skåne tillverkas svensk gin som vinner den ena efter den andra medaljen ute i världen. Antingen i klassen ”Gin som är avsedd att drickas ren” eller ”Gin som är avsedd att drickas med tonic”. Att tillverka den perfekta tonicen är nästa lika svårt som att nå fram till den perfekta ginen enligt Nadja.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp-akt.
Provningen tar ca 90 minuter. Köpt biljett återlöses ej men gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

KÖP  550 KR

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Brygga & Berså

Bryggan och Bersån är öppna. Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Här serveras en spännande sommarmeny dagligen från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Restaurangen

Vår restaurang har flyttat ut till Bryggan och Bersån som har öppet dagligen från kl 12. Det är gott om plats mellan borden. Varmt välkomna.

Provning

United taste of America

torsdag 13 augusti, kl 17.00

Nadja Karlsson, nyss hemkommen från USA, om de senaste kulinariska trenderna (mycket Mellanöstern) och vilka viner som passar till.