Laddar Evenemang

Ginprovning – utsålt

torsdag 9 januari, kl 18.00

SVENSK GIN
ELLER
SVENSK GIN ÄR BÄST I VÄRLDEN.
Nadja Karlsson har sett globala alkoholtrender komma och gå. Och häpnat över svenskars skicklighet (och nyfikenhet). Under en epok var vi bäst i världen på akvavit. För inte så länge sedan slog vi världen med häpnad med vår whisky. Och nu är det ginens tur. Det talas till och med om det svenska ginundret. Nadja placerar gin mittemellan akvavit och whisky i svårighetsgrad när det gäller att uppnå perfektion. Idag fatlagras spriten och kryddas med en hel orgel av unika, noga utvalda örter. Men enbäret är fortfarande i centrum.
Från Höga kusten till Skåne tillverkas svensk gin som vinner den ena efter den andra medaljen ute i världen. Antingen i klassen ”Gin som är avsedd att drickas ren” eller ”Gin som är avsedd att drickas med tonic”. Att tillverka den perfekta tonicen är nästa lika svårt som att nå fram till den perfekta ginen enligt Nadja.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp-akt.
Provningen tar ca 90 minuter. Köpt biljett återlöses ej men gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

KÖP  550 KR

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 18 februari, kl 17.30

Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Matsalen

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.

Baren

I museets entré ligger även Baren, Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10 till ca kl 21.

Punsch

Varm eller kall Punschens historia i Sverige har sin början i mitten av 1700-talet.