Laddar Evenemang

Gör din egen kombucha – utsålt

tisdag 18 februari, kl 17.30

Vad är egentligen kombucha?

Spritmuseum bjuder in till en workshop där du får svar på alla dina frågor, smaka olika varianter av kombucha och framförallt brygga din egna kombucha som du får ta med hem.

Tänk att själv kunna skapa en god och komplex dryck. Att kunna välja helt själv hur den ska smaka. Och att den är bra för dig. Kombucha är en fermenterad dryck gjord på te som tros härstamma från Kina och som är fullproppad med goda bakterier och syror.

Kursen ges i Spritmuseums Dryckeslabb. Under tre timmar kommer vi att smaka en rad olika kombuchor, dyka in i dryckens historia och framförallt brygga kombucha enligt ett av våra favoritrecept. Kombuchan som du tillverkar får du ta med dig hem tillsammans med allt du behöver för att fortsätta brygga din egen kombucha.

Nina Lindberg som håller i workshopen hittar du oftast i labbet där hon tillverkar allt alkoholfritt som serveras på Spritmuseum, från kombucha och vattenkefir till mexikanska mjölkdrinkar och ginger beer. Hon har arbetat med mat och vin de senaste sex åren och är numera ansvarig det alkoholfria innehållet på Spritmuseum.

Praktiskt:
En matig smörgås serveras mellan kl 17-17.30. Kursen börjar kl 17.30.
I priset ingår kaffe och smörgås, 3 l kombucha samt startkit.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.

Cider

30/1–1/11, 2020

En utställning om våra ciderpionjärer, ciderns historia i Sverige och hur man gör sin egen cider. Visningar med smakprover och många cidersorter att prova i baren.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

Som experter på svensk dryckeskultur vet vi att det kan vara lite si och så med varannan vatten under semestern. Så fyll på med vatten när du kan, och fyll på med kunskap om svenskarnas dryckesvanor i vår utställning Dryckeslandet Sverige.

Jul på Spritmuseum

Börja din jul på Spritmuseum.
För oss är julen en av de käraste högtiderna på året. Julmenyn serveras från 19 november.

Provning

Vin för nybörjare

torsdag 1 oktober, kl 18.00

Inga frågor är för dumma. Eva Karlsson svarar på de flesta grundläggande frågor och vi provar några utvalda viner.