Laddar Evenemang

Gör din egen kombucha

tisdag 18 februari, kl 17.30

Vad är egentligen kombucha?

Spritmuseum bjuder in till en workshop där du kan få svar på alla dina frågor, smaka olika varianter av kombucha och framförallt brygga din egna kombucha som du kan ta med hem.

Tänk att själv kunna skapa en god och komplex dryck. Att kunna välja helt själv hur den ska smaka. Och att den är bra för dig. Kombucha är en fermenterad dryck gjord på te som tros härstamma från Kina och som är fullproppad med goda bakterier och syror.

Kursen ges i Spritmuseums Dryckeslabb. Under tre timmar kommer vi att smaka en rad olika kombuchor, dyka in i dryckens historia och framförallt brygga kombucha enligt ett av våra favoritrecept. Kombuchan som du tillverkar får du ta med dig hem tillsammans med allt du behöver för att fortsätta brygga din egna kombucha.

Nina Lindberg som håller i workshopen hittar du oftast i labbet där hon tillverkar allt alkoholfritt som serveras på Spritmuseum, från kombucha och vattenkefir till mexikanska mjölkdrinkar och ginger beer. Hon har arbetat med mat och vin de senaste sex åren och är numera ansvarig det alkoholfria innehållet hos oss.

Praktiskt:
En matig smörgås serveras mellan kl 17-17.30. Kursen börjar kl 17.30.
I priset ingår kaffe och smörgås, 3 l kombucha samt startkit.

Köp 900 KR

Provning

Mjölksyrning

tisdag 18 februari, kl 17.30

Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Matsalen

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.

Baren

I museets entré ligger även Baren, Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10 till ca kl 21.

Punsch

Varm eller kall Punschens historia i Sverige har sin början i mitten av 1700-talet.