Laddar Evenemang

Gör din egen kombucha – utsålt

tisdag 18 februari, kl 17.30

Vad är egentligen kombucha?

Spritmuseum bjuder in till en workshop där du får svar på alla dina frågor, smaka olika varianter av kombucha och framförallt brygga din egna kombucha som du får ta med hem.

Tänk att själv kunna skapa en god och komplex dryck. Att kunna välja helt själv hur den ska smaka. Och att den är bra för dig. Kombucha är en fermenterad dryck gjord på te som tros härstamma från Kina och som är fullproppad med goda bakterier och syror.

Kursen ges i Spritmuseums Dryckeslabb. Under tre timmar kommer vi att smaka en rad olika kombuchor, dyka in i dryckens historia och framförallt brygga kombucha enligt ett av våra favoritrecept. Kombuchan som du tillverkar får du ta med dig hem tillsammans med allt du behöver för att fortsätta brygga din egen kombucha.

Nina Lindberg som håller i workshopen hittar du oftast i labbet där hon tillverkar allt alkoholfritt som serveras på Spritmuseum, från kombucha och vattenkefir till mexikanska mjölkdrinkar och ginger beer. Hon har arbetat med mat och vin de senaste sex åren och är numera ansvarig det alkoholfria innehållet på Spritmuseum.

Praktiskt:
En matig smörgås serveras mellan kl 17-17.30. Kursen börjar kl 17.30.
I priset ingår kaffe och smörgås, 3 l kombucha samt startkit.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Besök museet

Vi har öppet som vanligt. Och det är gott om plats. Vi tar in max 30 personer åt gången i museet.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Baren

Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10-19. Vi serverar stärkande drycker för alla upptänkliga behov och smaker och dagens lunch måndag till fredag.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.