Laddar Evenemang
nationaldagen-spritmuseum

Hur svenskt är svenskt?

torsdag 20 juni, kl 16.00

Hur svenskt är svenskt?

Eller som Nadja egentligen tyckte att provningen skulle heta: Är du en riktig svenne banan eller?
Kommunikationsavdelningen sa bestämt nej till Nadjas förslag då det ansågs för långt. Andemeningen ville de dock behålla, och därmed belysa provningens tema: svenska smaker, drycker och traditioner!

Nationaldagen till ära inleds vår smakresa med ett s.k. fönstervin (även kallat solvin) – känt från många svenska fönsterbrädor genom historien. Sedan analyserar vi typ det svenskaste som finns: punsch! Men är det verkligen så svenskt när man tittar närmare på innehållsförteckningen? Efter det presenteras en helt ny svensk gin, som Nadja dessutom haft sina eminenta smaklökar med i framställningen av. Den kommer ni också få prova, med passande tillbehör såklart.

Dagen innan Midsommar kommer alltså bli både smarrig, intressant och kul.
Det finns en chans att vi tar ton och ger oss på ”när punchen kommer”

Välkomna att fira med oss!

Fri entré till våra utställningar ingår i priset.

Köp 595 KR

Fler tillfällen

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer