Det är något särskilt med Italien. Där görs några av världens allra mest berömda stilla viner – men bara för det slutar det aldrig någonsin att bubbla, och i Italien görs det också viner av absolut världsklass.
Hur gör man egentligen en prosecco – och varför har drycken översvämmat hela världen under de senaste åren? Och finns det några italienska mousserande som görs på samma sätt som man gör dem i champagne?
På den här provningen får du besöka några av de mest spännande italienska distrikten för sprittande och bubblande vin – tillsammans besöker vi Iseosjöns klippiga stränder och smakar på viner som är stolta och anrika nog att jämföra sig själva med en klassisk champagne.
Och vem vet – vid resans slut kanske vi till och med hittar bubblor som passar perfekt till världens bästa, handgjorda geléhallon?
Måns Wadensjö är författare, och på Spritmuseum arbetar han som guide och provningsledare.
Varmt välkomna!
Fri entré till våra utställningar ingår i priset.
Köp 595 KR