Laddar Evenemang
bubbelmässa glas

Italienska bubblor x 4

lördag 20 januari, kl 15.00

Det är något särskilt med Italien. Där görs några av världens allra mest berömda stilla viner – men bara för det slutar det aldrig någonsin att bubbla, och i Italien görs det också viner i världsklass.

Hur gör man egentligen en prosecco – och varför har drycken översvämmat hela världen under de senaste åren? Och finns det några italienska mousserande som görs på samma sätt som man gör dem i champagne?

På den här provningen får du besöka några av de mest spännande italienska distrikten för sprittande och bubblande vin – tillsammans besöker vi Iseosjöns klippiga stränder och smakar på viner som är stolta och anrika nog att jämföra sig själva med en klassisk champagne.

Och vem vet – vid resans slut kanske vi till och med hittar bubblor som passar perfekt till världens bästa, handgjorda geléhallon?

Måns Wadensjö är författare, och på Spritmuseum arbetar han som guide och provningsledare.

Varmt välkomna!

Fri entré till våra utställningar ingår i priset.

Köp 595 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!