Laddar Evenemang

Italienska giganter

2018-12-13, kl 18.00

IN I DIMMAN MED STIL.

Det fanns en tid i Sverige då italienska viner uppskattades utifrån hur snygga tomflaskorna blev med ett stearinljus i halsen. Pastarevolutionen fick många att spänna bågen i vinvalet eftersom maten i sig inte alltid kändes tillräckligt exklusiv. De bästa italienska vinerna idag? Fråga Nadja Karlsson. Hon har från tre klassiska regioner valt ut sina favoriter till en provning. Från Piemonte: Vin på den legendariska druvan Nebbiolo (”dimma”), av samtliga druvor i västvärlden svårast att få att trivas i resten av världen. Från Toscana: Vin på kungen av druvor, Sangiovese (”Jupiters blod”). Från Valpolicella: Vin på druvan Corvina, som i torkad form utgör grunden för Amarone (”besk”). Förutsättningar för en makalös provning? Nadja betyder ”hopp”. Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Köp 500 KR

Framtidens Mat & Dryck 

7/2–31/10, 2019

Utställningen ”Framtidens Mat & Dryck”, en utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat, är nu öppen.

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Provning

CHAMPAGNE – TASTING IN ENGLISH

fredag 29 mars, kl 18.00

Despite having worked as a waitress and maître d’ at New York’s top restaurants, Eva Karlsson never grows tired of answering questions about champagne, and there are no bad questions.