Laddar Evenemang

Italienska giganter

lördag 14 september, kl 16.00

IN I DIMMAN MED STIL.

Det fanns en tid i Sverige då italienska viner uppskattades utifrån hur snygga tomflaskorna blev med ett stearinljus i halsen. Pastarevolutionen fick många att spänna bågen i vinvalet eftersom maten i sig inte alltid kändes tillräckligt exklusiv. De bästa italienska vinerna idag? Fråga Nadja Karlsson. Hon har från tre klassiska regioner valt ut sina favoriter till en provning. Från Piemonte: Vin på den legendariska druvan Nebbiolo (”dimma”), av samtliga druvor i västvärlden svårast att få att trivas i resten av världen. Från Toscana: Vin på kungen av druvor, Sangiovese (”Jupiters blod”). Från Valpolicella: Vin på druvan Corvina, som i torkad form utgör grunden för Amarone (”besk”). Förutsättningar för en makalös provning? Nadja betyder ”hopp”. Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Absolut Art Collection: Photo

27/4–2/10, 2019

60 fotografiska verk från Absolut Art Collection skapade av 23 internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi. Variationen är stor, brokig och gränslös.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.