Laddar Evenemang

Italienska viner och ostar – utsålt

fredag 12 april, kl 18.00

Den annars positiva Nadja Karlsson är för en gångs skull frustrerad. ”Ingen fattar mozzarella!” Låt oss ta det här med italienska ostar (och viner) från början. Det fanns en tid i Sverige då den enda italienska osten var riven till damm och såldes i små påsar. Det fanns också en tid i Sverige, ungefär samtidigt, då italienska viner uppskattades utifrån hur snygga tomflaskorna blev med ett stearinljus i halsen.
Idag är det annorlunda sett till såväl utbud som efterfrågan. Men det betyder inte att svenskarna är k-u-n-n-i-g-a när det kommer till italienska ostar och viner. Och särskilt inte i kombination. Och särskilt inte i det övre skiktet. Inte enligt Nadja Karlsson i alla fall. Nu har hon satt samman en unik provning för att bevisa sin tes: Svenskar har inte en susning om vilka kulinariska höjder som går att nå med Italiens bästa ostar och viner! Hon är medveten om att hon sticker ut hakan. Låt oss inte glömma näsan.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller även till museets aktuella utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.