Laddar Evenemang

Italienska viner & ostar – utsålt

lördag 23 maj, kl 16.00

Den annars positiva Nadja Karlsson är för en gångs skull frustrerad. ”Ingen fattar mozzarella!” Låt oss ta det här med italienska ostar (och viner) från början. Det fanns en tid i Sverige då den enda italienska osten var riven till damm och såldes i små påsar. Det fanns också en tid i Sverige, ungefär samtidigt, då italienska viner uppskattades utifrån hur snygga tomflaskorna blev med ett stearinljus i halsen.
Idag är det annorlunda sett till såväl utbud som efterfrågan. Men det betyder inte att svenskarna är k-u-n-n-i-g-a när det kommer till italienska ostar och viner. Och särskilt inte i kombination. Och särskilt inte i det övre skiktet. Inte enligt Nadja Karlsson i alla fall. Nu har hon satt samman en unik provning för att bevisa sin tes: Svenskar har inte en susning om vilka kulinariska höjder som går att nå med Italiens bästa ostar och viner! Hon är medveten om att hon sticker ut hakan. Låt oss inte glömma näsan.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller även till museets aktuella utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Corona och ombokningar av biljetter
Tillhör du eller någon i ditt sällskap en riskgrupp eller visar du symptom så bokar vi självklart om biljetterna?
Maila helen.ericsson@spritmuseum.se

Du är varmt välkommen att besöka oss om du känner dig frisk. Vi försöker minimera antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Det finns även möjlighet till förtäring, fast och flytande i vår bar. Köket stänger kl 19.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Brygga & Berså

Bryggan och Bersån är öppna. Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Här serveras en spännande sommarmeny dagligen från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Restaurangen

Vår restaurang har flyttat ut till Bryggan och Bersån som har öppet dagligen från kl 12. Det är gott om plats mellan borden. Varmt välkomna.

Provning

United taste of America

torsdag 13 augusti, kl 17.00

Nadja Karlsson, nyss hemkommen från USA, om de senaste kulinariska trenderna (mycket Mellanöstern) och vilka viner som passar till.