Laddar Evenemang

Kapten Haddock

lördag 19 oktober, kl 15.00

Allas vår favoritsuput har hunnit fylla en bra bit över 80 sedan det första framträdandet i Krabban med guldklorna från 1940. Vad Kapten Haddock hunnit bälja i sig sedan dess är Nadja Karlsson lite utav en expert på.

När de första Tintin-böckerna gavs ut censurerades de i Sverige. Haddocks favoritdrycker whisky och rom döptes om till kalasmust och piratolja för att göra handlingen mer barnvänlig. Om fyllan lyckades gå obemärkt förbi tack vare detta går dock inte att fastställa. Nadja tror egentligen inte på censur, men lovar att spara Castafiore-imitationen till en annan dag.

Faktum är att Nadja kan det mesta om de flesta i Tintin-böckerna, och särskilt intresserad är hon av det som inmundigats på seriesidorna genom åren. Undrar ni i vilket avsnitt som en berusad Milou förekommer? Vilken som är Haddocks go to-champagne? Eller vilken spritlangande karaktär som är den enda som baserats på en verklig person? Då är dessa 90 minuter något för dig.

Skål och välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset.

Psst! Missa inte Kapten Haddocks ordbok och Professor Kalkyls konversationslexikon i museishopen.

Köp 595 KR

Fler tillfällen

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!