Laddar Evenemang

Kapten Haddock och hans drycker – utsålt

lördag 18 maj, kl 15.00

Allas vår favoritsuput har hunnit fylla en bra bit över 80 sedan det första framträdandet i Krabban med guldklorna från 1940. Vad Kapten Haddock hunnit bälja i sig sedan dess är Nadja Karlsson lite utav en expert på.

När de första Tintin-böckerna gavs ut censurerades de i Sverige. Haddocks favoritdrycker whisky och rom döptes om till kalasmust och piratolja för att göra handlingen mer barnvänlig. Om fyllan lyckades gå obemärkt förbi tack vare detta går dock inte att fastställa. Nadja tror egentligen inte på censur, men lovar att spara Castafiore-imitationen till en annan dag.

Faktum är att Nadja kan det mesta om de flesta i Tintin-böckerna, och särskilt intresserad är hon av det som inmundigats på seriesidorna genom åren. Undrar ni i vilket avsnitt som en berusad Milou förekommer? Vilken som är Haddocks go to-champagne? Eller vilken spritlangande karaktär som är den enda som baserats på en verklig person? Då är dessa 90 minuter något för dig.

Skål och välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset.

Psst! Missa inte Kapten Haddocks ordbok och Professor Kalkyls konversationslexikon i museishopen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fler tillfällen

absolut-statehood-spritmuseum-djurgården-2

På Gång

Välkommen på vernissage

lördag 8 juni, kl 13.00

Lördagen den 8 juni bjuder Spritmuseum in till vernissage i samarbete med Posithiva Gruppen. För första gången visas alla verk från Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamkampanj Absolut Statehood från 1991-1993.

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Lördagen 25 maj! Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!