Laddar Evenemang

Kapten Haddock och hans drycker

2019-10-26, kl 14.00

Allas favoritsuput har fyllt 75 år. Han är äldre än så, han debuterade i bokform i Krabban med guldklorna 1940. Nadja Karlsson är expert inte bara på vad kapten Haddock vanligtvis sätter i sig – hon vet det mesta om samtliga karaktärer i Tintin-äventyren, särskilt ur ett alkoholperspektiv. I vilket avsnitt är t.ex. hunden Milou höggradigt berusad? I vilket misstar professor Kalkyl den kinesiske pojken Chang för champagne? Fråga Nadja.När de första Tintin-böckerna kom på svenska i början av 1960-talet censurerades de av förlaget. Tintin sades ju bara vara 15 år. Den rom och whisky som kapten Haddock med förkärlek satte i sig döptes därför om till piratolja och kalasmust. Nåväl, Nadja Karlsson har ingen ambition att censurera någonting överhuvudtaget. Hon tror mer på självcensur. Det är upp till varje provningsdeltagare att inte titta för djupt i de glas med intressanta spritdrycker som ställs framför dem. Som egen självcensur lovar hon att inte imitera Bianca Castafiore.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Brygga & Berså

Bryggan och Bersån är öppna. Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Här serveras en spännande sommarmeny dagligen från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Restaurangen

Vår restaurang har flyttat ut till Bryggan och Bersån som har öppet dagligen från kl 12. Det är gott om plats mellan borden. Varmt välkomna.

Provning

United taste of America

torsdag 13 augusti, kl 17.00

Nadja Karlsson, nyss hemkommen från USA, om de senaste kulinariska trenderna (mycket Mellanöstern) och vilka viner som passar till.