Laddar Evenemang
champagneprovning nadja karlsson spritmuseum djurgården

Klassisk champagne

fredag 3 maj, kl 18.00

Tänk på en änka. En gul änka. Just det, vi snackar naturligtvis om champagne.

Nicole Clicquot ärvde vid 27 års ålder makens vinhus i Champagne och grundade år 1805 Veuve Clicquot Ponsardin. Kvinnan bakom drycken som kom att kallas gula änkan var minst sagt en affärskvinna av rang. Men inte den enda framgångsrika änkan i Champagne.

Louise Pommerys make avled 1858 och i det champagnehus hon startade strax därefter etablerades en hög standard som förändrade hela den franska champagneindustrin. Nyckelorden var: Lyx & flärd.

Lily Bollinger tog vid makens död 1941 över dennes champagnehus, stramade upp verksamheten och valde en mer konservativ inriktning (hon vägrade ända till sin död att tillverka rosa champagne). Resten är, som bekant, historia.

Dryckesexperten Nadja Karlsson är inte änka – men både bubblig och sprudlande av kunskap. Och så kan hon dessutom de flesta skrönor som florerar kring de starka kvinnorna Clicquot, Pommery och Bollinger. Under provningens 90 minuter provar ni er fram genom änkornas champagnehus.

Skål och välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset.

Köp 695 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!