Laddar Evenemang

Klassisk champagne

fredag 2 augusti, kl 18.00

Tänk på en gul änka. Den änkan är Nicole Clicquot som ärvde vid 27 års ålder sin makes vinhus.
Hon fokuserade då på champagne och grundade år 1805 Veuve Clicquot Ponsardin och räknas ibland som ”den första moderna affärskvinnan”.

Men det finns två sprudlande änkor till, värda att stifta närmare bekantskap med. Nämligen Louise Pommery vars make avled 1858. Hon lyckades med sitt champagnehus att sätta en högre standard för hela den franska champagneindustrin och när man dricker champagne då andas man : Lyx & Flärd.

Lily Bollinger tog vid makens död 1941 över makens champagnehus. Hon stramade upp verksamheten och valde en mer konservativ inriktning (hon vägrade ända till sin död att tillverka rosa champagne). Smakexperten Nadja Karlsson, inte änka, men väl sprudlande, kan de flesta skrönor som florerar kring de starka kvinnorna Clicquot, Pommery och Bollinger. Vi provar de tre champagnemärkena dessemellan.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Välkomna!
Fri entré till museets aktuella utställningar ingår i biljettpriset

Vid eventuell avbokning/ombokning:
Köpt biljett återlöses inte men det är möjligt att byta biljetten till en annan provning senast 3 dagar innan provningstillfället mot en kostnad av 100 kr.

Köp 695 KR

Fler tillfällen

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer