Laddar Evenemang

Klassisk Champagne – utsålt

2023-03-17, kl 18.00

Tänk först på en gul änka. Ja, just det. Nicole Clicquot ärvde vid 27 års ålder sin makes vinhus. Hon fokuserade på champagne och grundade år 1805 Veuve Clicquot Ponsardin och räknas ibland som ”den första moderna affärskvinnan”.

Men det finns två sprudlande änkor till som är värda att stifta närmare bekantskap med.
Louise Pommerys make avled 1858 och hon lyckades med utgångspunkt i det champagnehus hon startade sätta en högre standard för hela den franska champagneindustrin.
Nyckelord: Lyx & Flärd.

Lily Bollinger tog vid makens död 1941 över makens champagnehus, stramade upp verksamheten och valde en mer konservativ inriktning (hon vägrade ända till sin död att tillverka rosa champagne). Smakexperten Nadja Karlsson, är inte en änka, men väl sprudlande, kan de flesta skrönor som florerar kring dessa starka kvinnor: Clicquot, Pommery och Bollinger.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset (värde 140kr)

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

absolut-statehood-spritmuseum-djurgården-2

På Gång

Välkommen på vernissage

lördag 8 juni, kl 13.00

Lördagen den 8 juni bjuder Spritmuseum in till vernissage i samarbete med Posithiva Gruppen. För första gången visas alla verk från Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamkampanj Absolut Statehood från 1991-1993.

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Lördagen 25 maj! Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!