Laddar Evenemang

Klassisk Champagne – utsålt

fredag 17 mars, kl 18.00

Tänk först på en gul änka. Ja, just det. Nicole Clicquot ärvde vid 27 års ålder sin makes vinhus. Hon fokuserade på champagne och grundade år 1805 Veuve Clicquot Ponsardin och räknas ibland som ”den första moderna affärskvinnan”.

Men det finns två sprudlande änkor till som är värda att stifta närmare bekantskap med.
Louise Pommerys make avled 1858 och hon lyckades med utgångspunkt i det champagnehus hon startade sätta en högre standard för hela den franska champagneindustrin.
Nyckelord: Lyx & Flärd.

Lily Bollinger tog vid makens död 1941 över makens champagnehus, stramade upp verksamheten och valde en mer konservativ inriktning (hon vägrade ända till sin död att tillverka rosa champagne). Smakexperten Nadja Karlsson, är inte en änka, men väl sprudlande, kan de flesta skrönor som florerar kring dessa starka kvinnor: Clicquot, Pommery och Bollinger.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset (värde 140kr)

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Provning

Drycker på havets botten

lördag 25 mars, kl 14.00

På denna provning tar vi er med på en spännande resa om smuggelsprit, portvin, gamla gula änkor med mera.
Dagen till ära har vi även bjudit in Vasa 1628 som kommer att berätta om hur återskapandet gick till. Självklart ingår en provsmakning av den också.

Visningar

Boka en privat visning med matchande dryck för dig och dina vänner, 30 minuter. Ni bestämmer själva tiden och dagen!

Smaka på museet

Vi erbjuder provningar och guidade visningar med passande dryck. Att beställa en av våra smakbrickor är också ett uppskattat sätt att lära sig mer om Sveriges dryckeshistoria, kultur och trender.