Laddar Evenemang

KOMBUCHA–SÖNDAG I DRYCKESLABBET

2019-11-24, kl 12.30

Träffa Camilla Karlsson från prisbelönta Kvillinge Ekologiska och provsmaka deras lokalt och småskaligt tillverkade Kombucha, Jun, Vattenkefir och Surläsk. De tar med sig hela femton olika smaker!

Kl 12.30-15.30.

KOMBUCHA: Lingon-Kanel, Golden Chai (julsmaker), Fläderblom, Citron, Mango-Chili, Kärlek, Stjärnhallon, Queen och Humle hibiskus.
JUN: Humle-Citrongräs och Hallon.
VATTENKEFIR: Hallon, Blå spirulina och Reishi.
SURLÄSK: Citron-Ingefära.

Provsmaka upp till 15 olika sorters dryck.

Enstaka smakprovningsbiljett: 5 cl för 15 kr
Kombinationsbiljett 5 x 5 cl: 70 kr
Kombinationsbiljett 10 x 5 cl: 125 kr
Köps på plats i museets entré

OM KVILLINGE EKOLOGISKA:
Kvillinge Ekologiska är ett hantverksbryggeri utanför Norrköping som tillverkar ekologisk, opastöriserad och ofiltrerad kombucha, jun och vattenkefir. Camilla Karlsson kom i kontakt med kombucha under ett besök i Kalifornien år 2012, blev frälst och bestämde sig för att starta egen tillverkning hemma i Kvillinge. Sju år senare kammade hon hem ett SM-guld i SM i Mathantverk med sin Kombucha Fläderblom.
Idag tillverkar Kvillinge Ekologiska kombucha i ett tjugotal olika smaker tillsammans med Vattenkefir (som kan beskrivas som kombuchans snällare kusin med en mildare grundsmak) och Jun (en kombuchaliknande dryck som bryggs på junkultur som är en alldeles egen bakterie- och jästkultur). Ambitionen är att jobba utifrån säsong och med råvaror av bästa kvalitet.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se