Laddar Evenemang

Kombucha – workshop för nybörjare

söndag 3 mars, kl 10.00

Vad är egentligen kombucha?

Spritmuseum bjuder in till en förmiddagsworkshop, kl 10-13, där du kan få svar på alla dina frågor, smaka olika varianter av kombucha och framförallt brygga din egna kombucha som du kan ta med hem.

Tänk att själv kunna skapa en god och komplex dryck. Att kunna välja helt själv hur den ska smaka. Och att den är bra för dig. Kombucha är en fermenterad dryck gjord på te som tros härstamma från Kina och som är fullproppad med goda bakterier och syror.

Kursen ges i Spritmuseums Dryckeslabb. Under tre timmar kommer vi att smaka en rad olika kombuchor, dyka in i dryckens historia och framförallt brygga kombucha enligt ett av våra favoritrecept. Kombuchan som du tillverkar får du ta med dig hem tillsammans med allt du behöver för att fortsätta brygga din egna kombucha.

Nina Lindberg som håller i workshopen hittar du oftast i labbet där hon tillverkar allt alkoholfritt som serveras på Spritmuseum, från kombucha och vattenkefir till mexikanska mjölkdrinkar och ginger beer. Hon har arbetat med mat och vin de senaste sex åren och är numera ansvarig det alkoholfria innehållet hos oss.

Praktiskt:
Tid: 10-13.
I priset ingår även kaffe och smörgås, 3 l kombucha samt startkit.

 

 

Köp 900 KR

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.