Laddar Evenemang

Kombucha

tisdag 3 september, kl 17.30

Vad är egentligen kombucha?

Spritmuseum bjuder in till en workshop där du kan få svar på alla dina frågor, smaka olika varianter av kombucha och framförallt brygga din egna kombucha som du kan ta med hem.

Tänk att själv kunna skapa en god och komplex dryck. Att kunna välja helt själv hur den ska smaka. Och att den är bra för dig. Kombucha är en fermenterad dryck gjord på te som tros härstamma från Kina och som är fullproppad med goda bakterier och syror.

Kursen ges i Spritmuseums Dryckeslabb. Under tre timmar kommer vi att smaka en rad olika kombuchor, dyka in i dryckens historia och framförallt brygga kombucha enligt ett av våra favoritrecept. Kombuchan som du tillverkar får du ta med dig hem tillsammans med allt du behöver för att fortsätta brygga din egna kombucha.

Nina Lindberg som håller i workshopen hittar du oftast i labbet där hon tillverkar allt alkoholfritt som serveras på Spritmuseum, från kombucha och vattenkefir till mexikanska mjölkdrinkar och ginger beer. Hon har arbetat med mat och vin de senaste sex åren och är numera ansvarig det alkoholfria innehållet hos oss.

Praktiskt:
En matig smörgås serveras mellan kl 17-17.30. Kursen börjar kl 17.30.
I priset ingår kaffe och smörgås, 3 l kombucha samt startkit.

Köp 900 KR

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi brunch i vår matsal.

Provning

Vin för nybörjare

torsdag 24 oktober, kl 18.00

Inga frågor är för dumma. Eva Karlsson svarar på de flesta grundläggande frågor och vi provar några utvalda viner.

Jul på Spritmuseum

Spritmuseum har ett unikt julerbjudande: Visning med provning och därefter middag, baserad på traditionella råvaror i ny tappning.

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Den 23 oktober öppnar Spritmuseum höstens soloutställning med Angus Fairhurst. Detta är den sjunde utställningen med en konstnär från samlingen Absolut Art Collection.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.