Laddar Evenemang

Kombucha – utsålt

tisdag 3 september, kl 17.30

Vad är egentligen kombucha?

Spritmuseum bjuder in till en workshop där du kan få svar på alla dina frågor, smaka olika varianter av kombucha och framförallt brygga din egna kombucha som du kan ta med hem.

Tänk att själv kunna skapa en god och komplex dryck. Att kunna välja helt själv hur den ska smaka. Och att den är bra för dig. Kombucha är en fermenterad dryck gjord på te som tros härstamma från Kina och som är fullproppad med goda bakterier och syror.

Kursen ges i Spritmuseums Dryckeslabb. Under tre timmar kommer vi att smaka en rad olika kombuchor, dyka in i dryckens historia och framförallt brygga kombucha enligt ett av våra favoritrecept. Kombuchan som du tillverkar får du ta med dig hem tillsammans med allt du behöver för att fortsätta brygga din egna kombucha.

Nina Lindberg som håller i workshopen hittar du oftast i labbet där hon tillverkar allt alkoholfritt som serveras på Spritmuseum, från kombucha och vattenkefir till mexikanska mjölkdrinkar och ginger beer. Hon har arbetat med mat och vin de senaste sex åren och är numera ansvarig det alkoholfria innehållet hos oss.

Praktiskt:
En matig smörgås serveras mellan kl 17-17.30. Kursen börjar kl 17.30.
I priset ingår kaffe och smörgås, 3 l kombucha samt startkit.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fler tillfällen

Besök museet

Museet öppnar kl 10 utom på söndagar då vi öppnar kl 12. Vår kritikerrosade restaurang öppnar kl 12 dagligen.
Avvikande öppettider: 16/8: 10–18, 24/8: 10–18, 1/9: 10-15:30

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.