Laddar Evenemang
absolut statehood spritmuseum djurgården

Konst & bubbel

måndag 24 juni, kl 14.00

Följ med på en roadtrip genom en färgstark och livfull konstscen på den amerikanska landsbygden, långt ifrån etablissemang och internationell stjärnstatus. Över de pittoreska motiven och genom vindlande rurala landskap, svävar den ikoniska vodkaflaskan.

För första gången visas alla verk från Absolut Vodkas mest ambitiösa och omfattande konstprojektkonstprojekt, Absolut Statehood, från 1992 – 93. I samband med kampanjen såldes litografier av varje verk, numrerade och signerade av konstnärerna. Alla intäkter, cirka 4 miljoner dollar, donerades till Design Industries Foundation Fighting AIDS (DIFFA) för medicinsk forskning.

Under en tid då HIV och aids fortfarande var en dödsdom, var avsikten med kampanjen Statehood att sprida en mer empatisk syn på sjukdomen.

Och att sälja vodka.

I visningen ingår varsitt glas bubbel eller alkoholfritt alternativ. Visningen sker på svenska. 

Köp 295 KR

Fler tillfällen

absolut-statehood-spritmuseum-djurgården-2

På Gång

Välkommen på vernissage

lördag 8 juni, kl 13.00

Lördagen den 8 juni bjuder Spritmuseum in till vernissage i samarbete med Posithiva Gruppen. För första gången visas alla verk från Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamkampanj Absolut Statehood från 1991-1993.

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Lördagen 25 maj! Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!