Laddar Evenemang

Konsthistoria enligt Ylva

2022-11-27, kl 14.00

Dyk in på en snorkeltur i konsthistorien på Spritmuseum. En visning genom utställningen Rediscover Absolut Art Collection som flyter lätt på ytan och navigerar dig som besökare på en säker simtur utan att dras ner i postmodernismens relativistiska strömmar. Visningen tar dig från det uppenbara till det obskyra och ger svar på tal till alla pretentiösa påståenden om konsten.

I utställningen möts ni av ett färgsprakande urval från Absolut Art Collection med exempel på det bästa och tokigaste 80- och 90-talen hade att erbjuda konstvärlden. I postmodernistisk anda ställs gränsen mellan reklam och konst på sin spets i en konstsamling som existerar mitt emellan båda världar.

Spritmuseums museipedagog Ylva Bengtén med examen i konstvetenskap och museologi navigerar er genom konstens snåriga skogar. Med en stor dos humor och anekdoter reder hon ut begreppen och de historiska referenserna i utställningen. Ni får svar på allting du egentligen aldrig behövde veta för att besöka en utställning; från varför museipersonal inte har någon humor när det kommer till kaffekoppar, ryggsäckar och paraplyer till vad som är skillnaden mellan plagiat, pastisch, parafras och parodi.

Visningen pågår i ca 1h.

 

Köp 195 KR

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

24/11–24/11, 2024

True Crime är Spritmuseums nya utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

Om kvinnliga incels

På Gång

Samtal: Om kvinnliga incels

fredag 8 mars, kl 18.00

Med anledning av kvinnodagen, fredagen den 8 mars, så diskuterar Bianca Meyer, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Anna Axfors den kvinnliga incelen och försöker komma på en lösning för henne.