Laddar Evenemang

Konsthistoria enligt Ylva

söndag 13 november, kl 14.00

Dyk in på en snorkeltur i konsthistorien på Spritmuseum. En visning genom utställningen Rediscover Absolut Art Collection som flyter lätt på ytan och navigerar dig som besökare på en säker simtur utan att dras ner i postmodernismens relativistiska strömmar. Visningen tar dig från det uppenbara till det obskyra och ger svar på tal till alla pretentiösa påståenden om konsten. 

I utställningen möts ni av ett färgsprakande urval från Absolut Art Collection med exempel på det bästa och tokigaste 80- och 90-talen hade att erbjuda konstvärlden. I postmodernistisk anda ställs gränsen mellan reklam och konst på sin spets i en konstsamling som existerar mitt emellan båda världar. 

Spritmuseums museipedagog Ylva Bengtén med examen i konstvetenskap och museologi navigerar er genom konstens snåriga skogar. Med en stor dos humor och anekdoter reder hon ut begreppen och de historiska referenserna i utställningen. Ni får svar på allting du egentligen aldrig behövde veta för att besöka en utställning; från varför museipersonal inte har någon humor när det kommer till kaffekoppar, ryggsäckar och paraplyer till vad som är skillnaden mellan plagiat, pastisch, parafras och parodi. 

Visningen pågår i ca 1h. 

 

Köp 195 KR

Fler tillfällen

Ge bort ett presentkort

Ge bort en upplevelse! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Visningar

Boka en privat visning med matchande dryck för dig och dina vänner, 30 minuter. Ni bestämmer själva tiden och dagen!