Laddar Evenemang

Konstvisning + bubbel

2023-11-04, kl 15.00

Följ med på en guidad visning av utställningen Love x Attraction in Absolut Art Collection. Visningen tar cirka 30 minuter. Ett glas mousserande, eller alkoholfri hantverkscider ingår.

Love x Attraction in Absolut Art Collection, alltså kärlek och attraktion, är det simplaste som finns men samtidigt det enda folk bryr sig om och det enda all bra konst handlar om. Jag har alltid kommit tillbaka till det temat. Mina texter, Carolinas konst och Spritmuseums samling gifter sig väldigt bra med varandra. Det är en utställning som är både vacker, intellektuell och lite grov.
– Anna Axfors, poet

I ett färgstarkt möte mellan poeten Anna Axfors och konstnären Blue Carolina Falkholt tolkas ämnet kärlek.

Anna Axfors utställningstexter vänder ut och in på kärleksrelationen och myten om kärlek som något höljt i ett ljuvt skimmer. Hon utmanar traditionen och möter konsten med en skarp och genomskådande blick på kärlek.

I sin roll som gästcurator har Blue Carolina Falkholt lyft fram konstverk, som i hennes ögon berör maktrelationer och kvinnlig åtrå. Hon har skapat ett eget verk – ett vindlande nät av graffiti som omger konsten. Hon både lyfter och kommenterar konstverken i en egensinnig dialog, de utvalda verken är med några av 1980- och 1990-talens mest kända konstnärer från Absolut Art Collection.

Visningen börjar i baren klockan 15.00.

Köp 295 KR

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums nya utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Samtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Elis Monteverde Burrau, Karin Mamma Andersson och Anna Axfors diskuterar hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.