Laddar Evenemang
Love x Attraction, Spritmuseum, Djurgården

Konst, bubbel & kärlek

2023-11-25, kl 15.00

Följ med på en guidad visning av konstutställningen Love x Attraction in Absolut Art Collection. Låt oss berätta om utvalda verk från konstsamlingen Absolut Art Collection på temat kärlek och om Absolut Vodkas framgångsrika och världsberömda reklamkampanjer mellan 1985 och 2004.

Om utställningen

En av Sveriges mest omtalade graffitikonstnärer Blue Carolina Falkholt och den kritikerrosade unga författaren Anna Axfors möts i ett kreativt samarbete, i utställningen Love and Attraction in Absolut Art Collection. Gästkuratorerna har även producerat vinylskivan Love x Attraction.

I utställningen har Blue Carolina Falkholt lyft fram konstverk från samlingen, som i hennes ögon berör maktrelationer och kvinnlig åtrå. Hon har skapat ett eget verk – ett vindlande nät av graffiti som omger konsten.

Anna Axfors utställningstexter vänder ut och in på kärleksrelationen och myten om kärlek som något höljt i ett ljuvt skimmer. I en text liknar hon kärleken vid en grop, att man kan förhålla sig till kärleken på olika sätt. Att kasta sig ner i gropen eller undvika den.

Visningen pågår i cirka 30 minuter. Ett glas bubbel eller alkoholfri hantverksdryck ingår.

Köp 295 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer