Laddar Evenemang

Konstvisning + bubbel

2023-10-28, kl 15.00

Följ med på en guidad visning av utställningen Love x Attraction in Absolut Art Collection och få en inblick i Absolut Vodkas framgångsrika marknadsföring under 1980- och 1990-talet. Visningen tar cirka 30 minuter. Ett glas mousserande, eller alkoholfri hantverkscider ingår.

I ett färgstarkt möte mellan poeten Anna Axfors och konstnären Blue Carolina Falkholt tolkas ämnet kärlek.

Love x Attraction in Absolut Art Collection, alltså kärlek och attraktion, är det simplaste som finns men samtidigt det enda folk bryr sig om och det enda all bra konst handlar om. Jag har alltid kommit tillbaka till det temat. Mina texter, Carolinas konst och Spritmuseums samling gifter sig väldigt bra med varandra. Det är en utställning som är både vacker, intellektuell och lite grov.
– Anna Axfors, poet

Anna Axfors utställningstexter vänder ut och in på kärleksrelationen och myten om kärlek som något höljt i ett ljuvt skimmer. Hon utmanar traditionen och möter konsten med en skarp och genomskådande blick på kärlek.

I sin roll som gästcurator har Blue Carolina Falkholt lyft fram konstverk, som i hennes ögon berör maktrelationer och kvinnlig åtrå. Hon har skapat ett eget verk – ett vindlande nät av graffiti som omger konsten. Hon både lyfter och kommenterar konstverken i en egensinnig dialog, de utvalda verken är med några av 1980- och 1990-talens mest kända konstnärer från Absolut Art Collection.

Visningen börjar i baren klockan 15.00.

Köp 295 KR

Om kvinnliga incels

På Gång

Samtal: Om kvinnliga incels

fredag 8 mars, kl 18.00

Med anledning av kvinnodagen, fredagen den 8 mars, så diskuterar Bianca Meyer, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Anna Axfors den kvinnliga incelen och försöker komma på en lösning för henne.