Laddar Evenemang

Kulturnatt 2024 på Spritmuseum

lördag 20 april, kl 18.00

Välkommen till Spritmuseums lönnkrog och 1920-talets Stockholm – en tid med strikta alkoholrestriktioner, illegala nattklubbar och dristiga smugglare. I museets bar, som är öppen hela kvällen, finns såväl tidstypiska groggar och mat som champagne och snacks. DJ Rolle står för musiken.

True Crime och en kärleksutställning

Under kvällen erbjuds guidade turer av utställningarna True Crime och Love x Attraction in Absolut Art Collection.

True Crime – här rör ni er bland lönnkrogar, lönnbränning och smuggling, dvs. mitt bland kreativa lösningar som tog form under 1920-talets stränga spritrestriktioner. Vilka var de som trotsade restriktionerna?
Visningen leds av utställningsproducenten Anna-Karin Svanberg och tar cirka 15 min.

Love x Attraction in Absolut Art Collection – en konstutställning om kärlek, av Sveriges mest omtalade graffitikonstnärer Blue Carolina Falkholt och den kritikerrosade unga författaren Anna Axfors. I utställningstexter vänder hon ut och in på kärleksrelationer och myter om kärlek. I en text liknar Anna Axfors kärleken vid en grop, att man kan förhålla sig till kärleken på olika sätt. Att kasta sig ner i gropen eller undvika den. Gästkuratorerna har även producerat vinylskivan Love x Attraction som spelas i konsthallen hela kvällen.
Visningen leds av konstintendenten Mia Sundberg och tar cirka 15 min.

Visningstider

18.00 – Guidad visning av True Crime

18.30 – Guidad visning av Love x Attraction

19.00 – Guidad visning av True Crime

19.30 – Guidad visning av Love x Attraction

20.00 – Guidad visning av True Crime

20.30 – Guidad visning av Love x Attraction

Välkomna!

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer