Laddar Evenemang
Kvinnliga vinmakare

Kvinnliga vinmakare

torsdag 30 maj, kl 18.00

Det finns inte ont om kvinnliga vinproducenter i världen, men ändå är vinindustrin traditionellt mansdominerad. Varför är det så?

I jakt på svaret har Nadja Karlsson fått för vana att besöka vingårdar där kvinnor spelar en stor roll i produktionen. Detta har fört henne till alla möjliga platser runtom i världen, från Mosel till Sydamerika, där det görs både stilla och mousserande vin av hög kvalitet – producerade av kvinnor. Under provningens 90 minuter får ni ta del av några av dessa viner, tillsammans med kunskap som Nadja samlat på sig under mer än tjugo år som föreläsare och vinexpert.

Skål och välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i biljetten.

Köp 595 KR

absolut-statehood-spritmuseum-djurgården-2

På Gång

Välkommen på vernissage

lördag 8 juni, kl 13.00

Lördagen den 8 juni bjuder Spritmuseum in till vernissage i samarbete med Posithiva Gruppen. För första gången visas alla verk från Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamkampanj Absolut Statehood från 1991-1993.

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Lördagen 25 maj! Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!