Laddar Evenemang

Mellanösterns smaker – utsålt

2017-10-13, kl 18.00

NADJA BLAND VINETS VAGGOR.

”Se hur det gick för kåldolmarna . . ., finns ju ingen som dricker turkiskt vin till dom längre.” Nadja Karlsson tystnar en stund – innan hon väger sina ord på guldvåg för att inte kliva ner i det berömda etniska diket. Hon ser en likhet mellan en fordom turkisk rätt och dagens turkiska, armeniska, libanesiska och iranska specialiteter i Sverige. De har liksom försvenskats så till den grad att människor börjat glömma deras ursprung. Egentligen har hon inga problem med det. Vanlig hygglig evolution. Men varför inte för en stund återgå till att servera vin till dessa rätter som en gång hörde dessa rätter till? Av samma anledning vi en gång höll oss till italienskt vin till pizza? Nadja tar i denna provning med oss på en resa från Eufrat och Tigris, över Iran och Turkiet till Napa och Sonoma. Hon följer i den mytiska korsriddares spår som sägs ha fört shirazdruvan till Frankrike – och i hälarna på de emigranter som vidarebefordrade druvan över haven till Australien och Amerika.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller till museets utställningar.
Provningen pågår ca 90 minuter.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se