Laddar Evenemang

Mjölkprovning

2022-09-21, kl 18.00

”Tänk att servera en shot helmjölk från en fjällko till en dessert eller parat med en servering på en avsmakningsmeny.

Visst hade det varit spännande?
Det är få som faktiskt reflekterar över vilken smakmässig bredd det finns på mjölkfronten om man ser till det småskaliga segmentet. Både vad kossan äter och vad det är för ras påverkar smaken oerhört mycket. Här kan man verkligen prata terroir.”

Den svenska dryckesbranschen präglas just nu av en glödande innovationskraft och ett kreativt drivet entreprenörskap.

Mjölken räknas ofta bort som dryckesalternativ men är den dryck – enligt olika provningsutövare, som faktiskt passar bäst till en måltid.
Kan det stämma? Nu får ni chansen att få delta på ett provningstillfälle där vi sätter mjölken i fokus.

Mjölken från en ko, get, obehandlad eller pastöriserat.
Martin Ragnar är experten som delar med sig av sin kunskaper

Han är forskare och författare, docent i träkemi på KTH och till vardags vice vd på vattenteknikföretaget Axolot Solutions AB.
Han har skrivit ett 30-tal böcker varav flera med bäring på livsmedel däribland om mejerihistoria och svensk ostkultur.
2015 var Martin och Claes Wernerson initiativtagarna till Svenska Dryckesakademien.

Mjölk ligger Martin särskilt varmt om hjärtat som dryck med all sin mångfald, komplexitet och smakvariation.

Varmt välkomna till denna unika provning!

 

Köp 395 KR

Om kvinnliga incels

På Gång

Samtal: Om kvinnliga incels

fredag 8 mars, kl 18.00

Med anledning av kvinnodagen, fredagen den 8 mars, så diskuterar Bianca Meyer, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Anna Axfors den kvinnliga incelen och försöker komma på en lösning för henne.