Laddar Evenemang

Mjölkprovning

onsdag 21 september, kl 18.00

”Tänk att servera en shot helmjölk från en fjällko till en dessert eller parat med en servering på en avsmakningsmeny.

Visst hade det varit spännande?
Det är få som faktiskt reflekterar över vilken smakmässig bredd det finns på mjölkfronten om man ser till det småskaliga segmentet. Både vad kossan äter och vad det är för ras påverkar smaken oerhört mycket. Här kan man verkligen prata terroir.”

Den svenska dryckesbranschen präglas just nu av en glödande innovationskraft och ett kreativt drivet entreprenörskap.

Mjölken räknas ofta bort som dryckesalternativ men är den dryck – enligt olika provningsutövare, som faktiskt passar bäst till en måltid.
Kan det stämma? Nu får ni chansen att få delta på ett provningstillfälle där vi sätter mjölken i fokus.

Mjölken från en ko, get, obehandlad eller pastöriserat.
Martin Ragnar är experten som delar med sig av sin kunskaper

Han är forskare och författare, docent i träkemi på KTH och till vardags vice vd på vattenteknikföretaget Axolot Solutions AB.
Han har skrivit ett 30-tal böcker varav flera med bäring på livsmedel däribland om mejerihistoria och svensk ostkultur.
2015 var Martin och Claes Wernerson initiativtagarna till Svenska Dryckesakademien.

Mjölk ligger Martin särskilt varmt om hjärtat som dryck med all sin mångfald, komplexitet och smakvariation.

Varmt välkomna till denna unika provning!

 

Köp 395 KR

På Gång

Champagnemässa

lördag 17 september, kl 11.00

Nu är det äntligen dags att korka upp igen och välkomna er till vår populära champagnemässa!

På Gång

Ginmässa

lördag 24 september, kl 11.00

Svenska gindestillerier prisas världen över för sin kvalitet och hantverksdrycker.
I dag samlas några av dem här på Spritmuseum!

guide-i- baren- drink

Visningar

Boka en privat visning med matchande drink för dig och dina vänner, 30 minuter. Ni bestämmer själva tiden och dagen!