Laddar Evenemang

Mjölksyrning

tisdag 18 februari, kl 17.30

Spritmuseum bjuder in till en kvällskurs där du får lära dig allt du önskar veta om mjölksyrning!
Du kommer att få testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder.

Mjölksyrning är den gamla konserveringsmetoden som nu återigen har blivit modern, folkligt för sina hälsofördelar, men i restaurangköken för den komplexa smak som den kan utvinna ur
tillsynes enkla råvaror.

En matig macka serveras från kl 17.00.

Du får en grundkurs i vad mjölksyrning egentligen är;
hur du mjölksyrar på ett säkert sätt, vad som passar bra att mjölksyras och smaka på ett flertal mjölksyrningar från köket som visar på den bredd av grönsaker, bär och buljonger som
tekniken kan användas till. De grönsaker som du mjölksyrar under kvällen får du självklart ta med dig hem.

Viktor Ankarberg som håller i workshopen jobbar som Souschef i restaurangens kök,
där han förutom att laga mat gör en stor mängd av de mjölksyrningar och diverse andra fermentationer som köket producerar.

Kursen är ca tre timmar lång och hålls i restaurangen.

Köp 900 KR

Besök museet

Vi har öppet som vanligt. Och det är gott om plats. Vi tar in max 30 personer åt gången i museet.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Baren

Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10-19. Vi serverar stärkande drycker för alla upptänkliga behov och smaker och dagens lunch måndag till fredag.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.