Laddar Evenemang

Mjölksyrning – utsålt

2019-06-04, kl 17.30

Spritmuseum bjuder in till en kvällskurs där du får lära dig allt du önskar veta om mjölksyrning!
Du kommer få testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder.

Mjölksyrning är den gamla konserveringsmetoden som nu återigen har blivit modern, folkligt för sina hälsofördelar, men i restaurangköken för den komplexa smak som den kan utvinna ur tillsynes enkla råvaror.

Du kommer att få en grundkurs i vad mjölksyrning egentligen är;
hur du mjölksyrar på ett säkert sätt, vad som passar bra att mjölksyras och smaka på ett flertal mjölksyrningar från köket som visar på den bredd av grönsaker, bär och buljonger som tekniken kan användas till. De grönsaker som du mjölksyrar under kvällen får du självklart ta med dig hem.

Viktor Ankarberg, som håller i workshopen, jobbar som Souschef i restaurangens kök, där han förutom att laga mat gör en stor mängd av de mjölksyrningar och diverse andra fermentationer som köket producerar.

Kursen är ca tre timmar lång och hålls i restaurangen.

En matig macka serveras från kl 17.00.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd, bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras måndag-fredag mellan kl 12.00- 15.30.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Dryckernas historia

Här samlar vi texter skrivna av museets intendent Eva Lenneman om allt från brännvin till vin.


Provningar

+ Visa mer