Laddar Evenemang

Moget vin

fredag 20 september, kl 18.00

Vin har en fantastisk förmåga att klara av att lagras, det låga pH-värdet, de antioxidativa egenskaperna i garvsyran och alkoholhalten, allt detta bidrar till att öka livslängden på ett vin. Det finns exemplet på viner som är flera hundra år gamla och fortfarande drickbara.

Men hur smakar moget vin? Vad är det som sker när ett vin åldras? Är det gott?
Under denna provning tar Oskar med er på en resa genom vinets utveckling. Ni kommer få uppleva och förstå varför vin smakar som det gör och hur smaken förändras allt eftersom vinet mognar. Är det gott eller inte? Förhoppningvis får ni svaret på det också.

Oskar Henriksson är forskaren som tröttande på fiskar och bestämde sig för att hänge sig åt vin, öl, mat och kombinationer. Han rör sig framförallt i gränslandet mellan mat och dryck.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Besök museet

Museet öppnar kl 10 utom på söndagar då vi öppnar kl 12. Vår kritikerrosade restaurang öppnar kl 12 dagligen.
Avvikande öppettider: 16/8: 10–18, 24/8: 10–18, 1/9: 10-15:30

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.