Laddar Evenemang
stockholm-kvinnohistoriska-spritmuseum-djurgården

Museum + bar: Krydda din egen snaps

onsdag 19 juni, kl 17.30

Samla dina vänner och gör personliga kryddblandningar till midsommarsnapsen! I Museum + bar bjuder Kvinnohistoriska och Spritmuseum in till en skapandebar där sprithistorien möter kreativa processer.

Kvällen inleds med museipedagogen Molly Hultkvist som ger oss en inledande visning av Spritmuseums huvudutställning Dryckeslandet Sverige, med särskilt fokus på kvinnorna i dryckeshistorien. Vi fortsätter sen tillsammans i en workshop i hur, och med vad, man kan krydda sitt eget brännvin. Här får du skräddarsy din egen, unika kryddblandning till snapsen med hjälp av Spritmuseums kunniga personal. Lagom till midsommar.

Efter workshopen får ni ta med er infusionsbehållare, kryddpåsar, receptbok, personligt designade etiketter och all nödvändig kunskap för att fortsätta experimentera hemma. Inga förkunskaper krävs för att delta.

BILJETTPRIS
475 kr. I biljettpriset ingår inträde till museet, visning, material och ett glas vin eller alkoholfritt alternativ.

MUSEUM+BAR
Tillsammans med andra museer bjuder Kvinnohistoriska in till skapandeverkstäder. Besökaren får en föreläsning eller visning om kvinnligt konstnärskap och arbete och får därefter själv testa på att skapa, medan baren är öppen.

OM STOCKHOLMS KVINNOHISTORISKA
Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

Köp 550 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer