Laddar Evenemang

Naturliga viner – utsålt

2017-09-15, kl 18.00

ÄRLIGA VINER ELLER FORTFARANDE SKEPTISK? Senaste åren har naturviner blivit allt populärare i Sverige, även om det finns en del skeptiker kvar att övertyga. Vin skall ju smaka på ett visst sätt. Att naturvinerna inte blivit så populära (eller åtkomliga) har att göra med små upplagor och höga priser. Definitionen av ’naturvin’ skiftar beroende på vem man frågar, men om man frågar Nadja Karlsson: Icke-manipulerade viner, utan tillsatser som svavel eller jäst, framställda av handplockade druvor.     Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.   Provningen tar ca 90 minuter och vill ni äta middag efteråt rekommenderar vi vår kritikerrosade restaurang. Köpt biljett återlöses ej men gäller som entré till museet.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Utställning: CHAMPAGNE!

17/11–30/10, 2018

Välkommen till en utställning som berättar om jordmåner, jäsning, bubblor och mycket annat kring själva tillverkningen. Men som också gör nedslag i trender och populärkultur.

Cider på Spritmuseum

För andra året i rad anordnas SM i hantverkscider. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som arrangerar tävlingen i samarbete med Riktig Cider och Ciderfrämjandet.

Restaurangen

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.