Laddar Evenemang
Eva Karlsson

Naturviner

onsdag 5 juni, kl 19.00

Vad är naturvin!?

Definitionen är inte kristallklar, och det är oftast inte vinet heller. Men sammanfattningsvis kan man säga att naturvin görs utan onödiga tillsatser, på naturlig väg – på samma sätt som de allra tidigaste vinerna i mänsklighetens historia. Innan människan lärde sig att tillsätta jäst, kontrollera temperatur och addera smakämnen fick de jästa druvorna själva bestämma smaken. Metoden har alltså lång tradition, även om det känns som det senaste i vinvärlden just nu.

Den inte helt lätta frågan ”vad är naturvin?” besvaras helt enkelt bäst med en doft- och smakresa. Eva Karlsson, dryckesexpert och föreläsare, går igenom grunderna i tekniken, smaken och historien. Välkomna på en spännande provning där vinet smakar precis som det ska göra – och alltid har gjort.

Varmt välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset.

Köp 595 KR

Fler tillfällen

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer