Laddar Evenemang

Nya viner från öst

onsdag 6 mars, kl 19.00

Efter mer än 8000 årgångar förändras vinvärlden just nu snabbare än någonsin – och på den här provningen har du chansen att följa med till vinregioner där utvecklingen är som allra snabbast och mest spännande just nu.

Vi börjar på trygg och klassisk mark, i det dimmiga vindistriktet Tokaj vid Karpaternas fötter. Men från det klassiska kungliga och kejserliga vinet går resan österut, genom Ukraina där oväntade druvor har slagit rot och hela vägen till de bergiga länderna vid Svarta havets östra strand. Där har all vinodling sin vagga, och där har man under de senaste åren väckt urgamla metoder till liv för att göra de unika viner som just nu tar vinvärlden med storm.

Go EAST är en unik provning framtagen av Nadja Karlsson och Måns Wadensjö. Den är inspirerad av Spritmuseums uppmärksammade utställning Brave Wine, om ukrainska vinmakare i krigets skugga.

Nadja Karlsson är Spritmuseums dryckesexpert, har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om mat och dryck. Måns Wadensjö är författare och guide på Spritmuseum – och tillsammans har de skapat en provning som öppnar nya perspektiv på både historien och framtiden.

Köp 595 KR

absolut-statehood-spritmuseum-djurgården-2

På Gång

Välkommen på vernissage

lördag 8 juni, kl 13.00

Lördagen den 8 juni bjuder Spritmuseum in till vernissage i samarbete med Posithiva Gruppen. För första gången visas alla verk från Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamkampanj Absolut Statehood från 1991-1993.

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Lördagen 25 maj! Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!