Laddar Evenemang

Odlad mångfald och framtidens nordiska gastronomi

2019-10-03, kl 18.00

Varför är odlad mångfald den viktigaste komponenten som saknas i vår gastronomi när vi talar om framtidens mat och dryck, frågar sig Magnus Westling.

För att utveckla den nordiska gastronomien i en fortsatt hållbar riktning borde vi utgå mer från råvaran, menar Magnus. Han tar tar upp praktiska exempel på råvaran som han har arbetat med, gråärtan, och som han har utvecklat produkter och maträtter på, både hantverksmässigt och industriellt. Vi hör även Magnus tankar kring råvaror såsom äldre äppel- och päronsorter som han tror skulle vara mycket spännande att utveckla alkoholfria dryckesalternativ på; ett par råvaror som finns och går att odla i Sverige, men där produktionen behöver öka.

Magnus Westling är doktorand vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet, verksam inom sensorik, och ledamot i Kålrotsakademien. Tillsammans med sin hustru Märta driver han även ett kafferosteri och gårdsbageri där kulturspannmål och råvaror med tydligt ursprung är tongivande.

Köp 180 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se