Laddar Evenemang

Odlad mångfald och framtidens nordiska gastronomi

torsdag 3 oktober, kl 18.00

Varför är odlad mångfald den viktigaste komponenten som saknas i vår gastronomi när vi talar om framtidens mat och dryck, frågar sig Magnus Westling.

För att utveckla den nordiska gastronomien i en fortsatt hållbar riktning borde vi utgå mer från råvaran, menar Magnus. Han tar tar upp praktiska exempel på råvaran som han har arbetat med, gråärtan, och som han har utvecklat produkter och maträtter på, både hantverksmässigt och industriellt. Vi hör även Magnus tankar kring råvaror såsom äldre äppel- och päronsorter som han tror skulle vara mycket spännande att utveckla alkoholfria dryckesalternativ på; ett par råvaror som finns och går att odla i Sverige, men där produktionen behöver öka.

Magnus Westling är doktorand vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet, verksam inom sensorik, och ledamot i Kålrotsakademien. Tillsammans med sin hustru Märta driver han även ett kafferosteri och gårdsbageri där kulturspannmål och råvaror med tydligt ursprung är tongivande.

Köp 180 KR

Jul på Spritmuseum

Vi serverar vår version av en modern julmåltid. Ett tiotal serveringar i varierande storlek där alla julens smaker får plats.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Provningar för grupper

Spritmuseum erbjuder privata provningar för grupper på flera teman. Våra dryckesprovare är välutbildade och dessutom duktiga pedagoger som vägleder besökarna genom provningen.

Restaurangen

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

Butiken

Välkommen till Spritmuseums butik! Här finner du ett utbud av varor kopplade till våra utställningar, servetter med nyskrivna snapsvisor, vackra brickor med brännvinskryddor mm.


Visningar

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer