Laddar Evenemang

Odlad mångfald och framtidens nordiska gastronomi

torsdag 3 oktober, kl 18.00

Varför är odlad mångfald den viktigaste komponenten som saknas i vår gastronomi när vi talar om framtidens mat och dryck, frågar sig Magnus Westling.

För att utveckla den nordiska gastronomien i en fortsatt hållbar riktning borde vi utgå mer från råvaran, menar Magnus. Han tar tar upp praktiska exempel på råvaran som han har arbetat med, gråärtan, och som han har utvecklat produkter och maträtter på, både hantverksmässigt och industriellt. Vi hör även Magnus tankar kring råvaror såsom äldre äppel- och päronsorter som han tror skulle vara mycket spännande att utveckla alkoholfria dryckesalternativ på; ett par råvaror som finns och går att odla i Sverige, men där produktionen behöver öka.

Magnus Westling är doktorand vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet, verksam inom sensorik, och ledamot i Kålrotsakademien. Tillsammans med sin hustru Märta driver han även ett kafferosteri och gårdsbageri där kulturspannmål och råvaror med tydligt ursprung är tongivande.

Köp 180 KR

Provning

Cidermässa

söndag 29 september, kl 12.00

För fjärde året i rad bjuder Spritmuseum och Riktig Cider in till en mässa där vi presenterar den bästa hantverkscider som tillverkas i Sverige. 

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.