Laddar Evenemang

Odlad mångfald och framtidens nordiska gastronomi

2019-10-03, kl 18.00

Varför är odlad mångfald den viktigaste komponenten som saknas i vår gastronomi när vi talar om framtidens mat och dryck, frågar sig Magnus Westling.

För att utveckla den nordiska gastronomien i en fortsatt hållbar riktning borde vi utgå mer från råvaran, menar Magnus. Han tar tar upp praktiska exempel på råvaran som han har arbetat med, gråärtan, och som han har utvecklat produkter och maträtter på, både hantverksmässigt och industriellt. Vi hör även Magnus tankar kring råvaror såsom äldre äppel- och päronsorter som han tror skulle vara mycket spännande att utveckla alkoholfria dryckesalternativ på; ett par råvaror som finns och går att odla i Sverige, men där produktionen behöver öka.

Magnus Westling är doktorand vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet, verksam inom sensorik, och ledamot i Kålrotsakademien. Tillsammans med sin hustru Märta driver han även ett kafferosteri och gårdsbageri där kulturspannmål och råvaror med tydligt ursprung är tongivande.

Köp 180 KR

Provning

Mjölksyrning

tisdag 18 februari, kl 17.30

Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras måndag-fredag mellan kl 12.00- 15.30.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.