Laddar Evenemang
svenska bryggare kommer till Spritmuseum.

En öl för alla

2023-09-16, kl 11.00

Välkommen till en öl-mini-mässa, ”en öl för alla dagen”, ”lördagsölen”. Kärt barn har många namn. Lördagen den 16 september samlar Spritmuseum sex svenska bryggerier som har sitt fokus på kvalitet och hantverksöl. Upptäck hantverksölen för dig.
Med sig har bryggarna säkert 30 olika ölsorter tillsammans som de gärna vill berätta mer om för dig. Smakupplevelsen blir bättre med kunskap och chitchat. Vilken tur att sex dryckeskuponger ingår i biljettpriset.

Möt bryggarna

Keane Brewing är ett familjeägt mikrobryggeri på Lidingö, Stockholm, känt för traditionella ölsorter som skapas med hängivenhet till kvalitet. Etablerat år 2018 producerar vårt bryggeri en mångsidig kollektion av högkvalitativa, starka öl tillgängliga på Systembolaget, pubar och restauranger.

Omaka beer är ett bryggeri i Stockholm som brygger OMAKA öl för OMAKA människor. Vi fokuserar alltid på smak före stil för i slutändan är det trots allt smaken som är viktigast.

Oppigårds Bryggeri är ett mikrobryggeri i Dalarnas län och bryggts sedan 1996. Det är ett av Sveriges mest framgångsrika mikrobryggerier, och de har vunnit flera priser på Stockholm Beer and Whisky Festival.

Qvänum Mat & Malt är bryggeriet och bränneriet som huserar i ladugården på Gategården, mitt på Varaslätten i centrala Västergötland i Sverige. De tillverkar öl och brännvin på ett hantverksmässigt och hållbart sätt med inriktning på lokala råvaror.

Smedsbo Slott gör bara lagrad öl och brygger hantverksöl på det traditionellt vis för att på bästa sätt främja de komplexa och rika smaker som utvecklas i processen.

Burgviks Bryggeri filosofi är att göra öl som de själva tycker om och som håller hög kvalitét. Vare sig du är en av deras många redan trogna kunder eller är helt ny hoppas dom att du ska gilla det vi gör. Du hittar dem i Burgsvik på södra Gotland.

Insläpp

Köp din biljett och välj insläpp – 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 och 15.00.

Tider

Kl.11.00 ölmässan öppnar.
Kl.12.30 håller humleentusiasten Hans-Björn Eriksson sitt föredrag om hur man brygger öl av 400-åriga gamla växter
Kl.15.00 är det dags för ölprovning med författaren, journalisten och sommeliern Sanna Lindberg. Debutboken ”Den nya ölkulturen” finns att köpa signerad. Säkra din plats för 100 kr. Annars först till kvarn. Begränsat antal. Biljetter till provningen köps som tillägg i biljettkassan, gäller för tiderna 13.00, 14.00 och 15.00.
Kl.17.00 stänger mässan. För den som vill fortsätta (är det ens en fråga?) finns vår Brygga och ölcontainer.

Det här ingår i biljettpriset

  • 6 st dryckeskuponger, fler finns såklart att köpa på plats.
  • Entré till museets tre utställningar.
  • Föredrag.
  • Möten med sex bryggerier som är på hugget och vill berätta mer om just sin öl.

Skål och välkommen! Har du några frågor, maila oss på info@spritmuseum.se.

Köp 450 KR

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


Provningar

+ Visa mer