Laddar Evenemang
svenska bryggare kommer till Spritmuseum.

En öl för alla

lördag 16 september, kl 11.00

Välkommen till en öl-mini-mässa, ”en öl för alla dagen”, ”lördagsölen”. Kärt barn har många namn. Lördagen den 16 september samlar Spritmuseum sex svenska bryggerier som har sitt fokus på kvalitet och hantverksöl. Upptäck hantverksölen för dig.
Med sig har bryggarna säkert 30 olika ölsorter tillsammans som de gärna vill berätta mer om för dig. Smakupplevelsen blir bättre med kunskap och chitchat. Vilken tur att sex dryckeskuponger ingår i biljettpriset.

Möt bryggarna

Keane Brewing är ett familjeägt mikrobryggeri på Lidingö, Stockholm, känt för traditionella ölsorter som skapas med hängivenhet till kvalitet. Etablerat år 2018 producerar vårt bryggeri en mångsidig kollektion av högkvalitativa, starka öl tillgängliga på Systembolaget, pubar och restauranger.

Omaka beer är ett bryggeri i Stockholm som brygger OMAKA öl för OMAKA människor. Vi fokuserar alltid på smak före stil för i slutändan är det trots allt smaken som är viktigast.

Oppigårds Bryggeri är ett mikrobryggeri i Dalarnas län och bryggts sedan 1996. Det är ett av Sveriges mest framgångsrika mikrobryggerier, och de har vunnit flera priser på Stockholm Beer and Whisky Festival.

Qvänum Mat & Malt är bryggeriet och bränneriet som huserar i ladugården på Gategården, mitt på Varaslätten i centrala Västergötland i Sverige. De tillverkar öl och brännvin på ett hantverksmässigt och hållbart sätt med inriktning på lokala råvaror.

Smedsbo Slott gör bara lagrad öl och brygger hantverksöl på det traditionellt vis för att på bästa sätt främja de komplexa och rika smaker som utvecklas i processen.

Burgviks Bryggeri filosofi är att göra öl som de själva tycker om och som håller hög kvalitét. Vare sig du är en av deras många redan trogna kunder eller är helt ny hoppas dom att du ska gilla det vi gör. Du hittar dem i Burgsvik på södra Gotland.

Insläpp

Köp din biljett och välj insläpp – 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 och 15.00.

Tider

Kl.11.00 ölmässan öppnar.
Kl.12.30 håller humleentusiasten Hans-Björn Eriksson sitt föredrag om hur man brygger öl av 400-åriga gamla växter
Kl.15.00 är det dags för ölprovning med författaren, journalisten och sommeliern Sanna Lindberg. Debutboken ”Den nya ölkulturen” finns att köpa signerad. Säkra din plats för 100 kr. Annars först till kvarn. Begränsat antal. Biljetter till provningen köps som tillägg i biljettkassan, gäller för tiderna 13.00, 14.00 och 15.00.
Kl.17.00 stänger mässan. För den som vill fortsätta (är det ens en fråga?) finns vår Brygga och ölcontainer.

Det här ingår i biljettpriset

  • 6 st dryckeskuponger, fler finns såklart att köpa på plats.
  • Entré till museets tre utställningar.
  • Föredrag.
  • Möten med sex bryggerier som är på hugget och vill berätta mer om just sin öl.

Skål och välkommen! Har du några frågor, maila oss på info@spritmuseum.se.

Köp 450 KR