Laddar Evenemang

Ölprovning

tisdag 29 augusti, kl 18.00

Öl utan hämningar eller Surt sa räven om kantarellerna.

Nadja Karlsson har följt ölets utveckling under tre decennier. Från svenska öl styrda av tyska renhetslagar över amerikanska kanotöl (”f***ing close to water”) till mikrobryggeri- och IPA-revolutionen. Och nu, vid 500-årsjubileet av de tyska renhetslagarna, går smaktrenderna åt två håll: 1. Tillbaka till källan. 2. ”Helt knäppa öl”. När det gäller den senare kategorin förleds man ibland att tro att ölet utgör maten och inte drycken. Surölen får tillsatser av fruktsallad, svamp och kaffebönor – för att sedan lagras på enorma träfat som tidigare rymt vietnamesisk fisksås. Det är en utmaning att mitt i denna experimentlusta skilja agnarna från koriandern. Nadja har gjort en kräsen internationell översyn och valt ut de mest spännande tokigheterna. Hennes motto för provningen (som hon nyligen uttryckte det i en krönika i en ansedd öltidning): ”Måste allt smaka så jääävla gott, kan det inte bara smaka intressant?”

Provningen håller på i ca 90 minuter.

Köp 300 KR

Besök museet

Spritmuseum är beläget mellan Vasamuseet och Gröna Lund och har öppet varje dag från kl 10, söndagar från kl 12.

Restaurangen

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2017

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums stora utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Julmiddag

Spritmuseum har ett unikt julerbjudande: Visning med provning och därefter middag, baserad på traditionella råvaror i ny tappning.