Laddar Evenemang

INSTÄLLD – ALLT OM ÖLTRENDER – utsålt

torsdag 4 februari, kl 18.00

Eller vilken är trendigast, I.P.A:an eller surölen?

Tillsammans med Nadja Karlsson provar vi sju sorters öl.
I första fligthen testar vi olika sorters IPA vars historiska smaker är djupt sammanknippade med humlens påverkan på ölens smaker.
Därefter tar vi en tripp tillbaka till medeltiden och smakar på surhetens magi. Ölen kommer att väcka känslor. Nadja Karlsson, som jobbat med öl sedan 1995, har druckit minst en suröl per månad sedan dess. Hon vet egentligen inte om hon tycker om suröl men menar att det är som bli kysst av historien. Är något Nadja Karlsson gillar så är det bli kysst av historien.

Sist men inte minst, en överraskningsöl som avslutning.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.
18-årsgräns.

Vill ni äta innan provningen erbjuder vår matsal ett härligt utbud av mat och dryck. Se https://spritmuseum.se/restaurangen/lunch/

Corona
Vi har minskat antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Vinlandet Sverige

VIN

18/11–31/10, 2021

Välkommen till vinlandet Sverige! Här berättar vi om den svenska vinproduktionen, tittar tillbaka på historiska drycker och lär oss ett och annat i Nadja Trendspanar.

The Party is Over

10/10–25/4, 2021

Vinterns konstutställning på Spritmuseum tar oss tillbaka till 80- och 90-talen i New York, till en era som inleddes i en anda av nyfunnen öppenhet tills AIDS-epidemin började släcka unga liv i tusental, med en sällan skådad backlash som följd. Men vi möter även styrkan i HBTQI+ rörelsens motreaktion.

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.