Laddar Evenemang

Orangeviner och isterband

fredag 31 maj, kl 18.00

Orangevin skapades när en vinproducent som var ny på jobbet inte visste hur man gjorde vitt vin.

I alla fall enligt myten som vi precis hittade på. Men det är faktiskt så att man måste behandla den gröna druvan som en blå för att kunna få till den härliga bärnstenston som karaktäriserar den numera så populära drycken. Genom att låta druvskalet ligga kvar i… Eller förresten, vi låter Nadja Karlsson berätta resten. Under denna provning låter vi oss smaka på historien genom att bland annat prova vin från landet som brukar kallas för vinets vagga: Georgien. Mer moderna varianter utlovas också, för det finns.

Till detta testar vi vad som kommer gå till historien som en oslagbar kombination: svenska isterband. För djurvurmaren finns vegoalternativ såklart! Minst lika bra till orange viner.

Nadja Karlsson är museets dryckesexpert som i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om mat och dryck. Hennes provningar brukar liknas vid en mix av Nobelföreläsning och stand-up.

Välkomna!

Fritt inträde till museets utställningar ingår i priset.

Köp 595 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!