Laddar Evenemang
orangeviner

Orangeviner – utsålt

lördag 19 juni, kl 15.00

Orange vin, Amber eller kanske skalmacererat vin…

Namnen är många på denna nygamla stil av vin. Man kan närma sig dess moderna historia med en vinrevolution i nordöstra Italien. Samtidigt började även greker och portugiser att gräva i sina gamla källare och hittade historiska kopplingar.
Den andra revolutionen skedde i Georgien, ett av världens mest bortglömda men äldsta vinland. Här var man tvungen att gräva i sin egen historia långt tillbaka. Det gjorde man och återuppväckte sina traditioner. Några kunde ännu framställa Qvevri (amforor) och vägen till nygamla traditioner växte fram.

Provning börjar vid en äkta amfora i utställningen om vin. Därefter smakar vi på vin från nordöstra Italiens och provar historiska smaker från Georgien. Vi tar även pulsen på nya orangeviner, eller vad ni nu vill kalla dem. Hur som haver så kollas en nygammal vinvärld in.

Nadja lovar matchande stil på sin outfit.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se