Laddar Evenemang

Pet Nat och amforajästa viner

onsdag 6 december, kl 19.00

-Oj, vad är det här för något? Den frågan får ofta Eva Karlsson när hon serverar amforaviner.

-Det smakar ju helt annorlunda! Och visst är det så.
Att gå tillbaka till sina rötter har blivit ett återkommande tema bland vinbönder som använder amforor – terrakottakärl och qvevri, nedgrävda i jorden.

”Vi valde att använda amforor för att vi var trötta på att alla viner smakade likadant efter att ha lagrats i ekfat, med till exempel vaniljtoner”. Smak och doft blir helt enkelt renare.

Och vad är Pet Nat egentligen? Ja, vi kan väl kalla det Champagnens föregångare, med ursprung i Blanquettede Limoux på 1500-talet. Den äldsta metoden för att få ett vin mousserande.

Gammalt blir som nytt, välkommen till kvällens provning med mycket spännande smaker.

Välkomna! Fri entré till museet ingår i biljettpriset

Köp 595 KR

Fler tillfällen


På gång

+ Visa mer