Laddar Evenemang

Pet Nat och amforajästa viner

2023-12-06, kl 19.00

-Oj, vad är det här för något? Den frågan får ofta Eva Karlsson när hon serverar amforaviner.

-Det smakar ju helt annorlunda! Och visst är det så.
Att gå tillbaka till sina rötter har blivit ett återkommande tema bland vinbönder som använder amforor – terrakottakärl och qvevri, nedgrävda i jorden.

”Vi valde att använda amforor för att vi var trötta på att alla viner smakade likadant efter att ha lagrats i ekfat, med till exempel vaniljtoner”. Smak och doft blir helt enkelt renare.

Och vad är Pet Nat egentligen? Ja, vi kan väl kalla det Champagnens föregångare, med ursprung i Blanquettede Limoux på 1500-talet. Den äldsta metoden för att få ett vin mousserande.

Gammalt blir som nytt, välkommen till kvällens provning med mycket spännande smaker.

Välkomna! Fri entré till museet ingår i biljettpriset

Köp 595 KR

absolut-statehood-spritmuseum-djurgården-2

På Gång

Välkommen på vernissage

lördag 8 juni, kl 13.00

Lördagen den 8 juni bjuder Spritmuseum in till vernissage i samarbete med Posithiva Gruppen. För första gången visas alla verk från Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamkampanj Absolut Statehood från 1991-1993.

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Lördagen 25 maj! Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!