Laddar Evenemang
provning spritmuseum

Pinot Noir

torsdag 9 maj, kl 18.00

Gud skapade Cabernet Sauvignon, men djävulen låg bakom Pinot noir.

Och det bör sägas direkt: det kommer inte korkas upp några flaskor Romanée Conti på den här provningen.
Förvisso är detta utsökta vin framställt av Pinot Noir-druvan, men för att finansiera en sådan flaska hade en biljett behövt kosta 25.000 kronor ungefär.

Men vad är det egentligen som gör saften av en pressad druva så dyr? Och så god?

Det handlar delvis om graden av umbäranden. Pinot noir är världens divigaste druva; den mår bara bra under extremt specifika förhållanden som är ganska svåra att få till. Det finns dock ett fåtal platser i världen som råkar falla druvdivan i smaken, och det är från dessa vi smakar viner under provningens 90 minuter. Nadja Karlsson har besökt dessa platser, och berättar allt hon lärt sig under sina resor.

Välkomna!

Entré till museets utställningar ingår i biljettpriset.

Köp 595 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!