Laddar Evenemang

Pinot Noir

2019-01-17, kl 18.00

VÄRLDENS FINASTE DRUVA.
Det bör sägas direkt: Nadja Karlsson kommer inte att korka upp några flaskor Romanée Conti på den här provningen. Förvisso är detta utsökta vin framställt från Pinot noir-druvan, men varje flaska kostar 25–30.000 kr. Vad är det som gör saften av en druva så dyr? Och så god? Det handlar om graden av umbäranden. Eller som Amerikas främste vinodlare uttryckte det: ”Gud skapade Cabernet Sauvignon, men Djävulen låg bakom Pinot noir.” De flesta av druvorna dukar under på vägen. Bara de bästa och livskraftigaste (och godaste) överlever. Tillgång styr efterfrågan. Efterfrågan styr pris. (Nadja Karlsson är lika delar ekonom och sybarit.)

För att Pinot noir skall kunna växa, skördas och avnjutas krävs mer eller mindre perfekta förhållanden. Med åren har sådana platser kunnat lokaliseras på några få ställen i världen. I Frankrike så klart. Men också i gudsförgätna dalar med exakt rätta väderförhållanden på Nya Zeeland och i Chile. Nadja har varit där.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.
Provningen pågår ca 90 minuter.

I baren serveras enklare rätter före och efter provningen. Vill ni äta middag, boka bord i matsalen. Äter ni en hel meny bjuder restaurangen på en extra rätt om ni meddelat att ni deltagit i provningen i samband med bordsbokningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Köp 550 KR

En Kryddad Jul

14/11–16/1, 2019

Boka in en sinnlig vandring på Stockholms mest väldoftande utställning ”En Kryddad Jul – Julens drycker & smaker”.

Presentkort

Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Matsal

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.


Provningar

+ Visa mer