Laddar Evenemang

Pinot Noir

torsdag 17 januari, kl 18.00

VÄRLDENS FINASTE DRUVA.
Det bör sägas direkt: Nadja Karlsson kommer inte att korka upp några flaskor Romanée Conti på den här provningen. Förvisso är detta utsökta vin framställt från Pinot noir-druvan, men varje flaska kostar 25–30.000 kr. Vad är det som gör saften av en druva så dyr? Och så god? Det handlar om graden av umbäranden. Eller som Amerikas främste vinodlare uttryckte det: ”Gud skapade Cabernet Sauvignon, men Djävulen låg bakom Pinot noir.” De flesta av druvorna dukar under på vägen. Bara de bästa och livskraftigaste (och godaste) överlever. Tillgång styr efterfrågan. Efterfrågan styr pris. (Nadja Karlsson är lika delar ekonom och sybarit.)

För att Pinot noir skall kunna växa, skördas och avnjutas krävs mer eller mindre perfekta förhållanden. Med åren har sådana platser kunnat lokaliseras på några få ställen i världen. I Frankrike så klart. Men också i gudsförgätna dalar med exakt rätta väderförhållanden på Nya Zeeland och i Chile. Nadja har varit där.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.
Provningen pågår ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.