Laddar Evenemang

Pinot Noir – utsålt

torsdag 13 februari, kl 18.00

VÄRLDENS FINASTE DRUVA.
Det bör sägas direkt: Nadja Karlsson kommer inte att korka upp några flaskor Romanée Conti på den här provningen. Förvisso är detta utsökta vin framställt från Pinot noir-druvan, men varje flaska kostar 25–30.000 kr. Vad är det som gör saften av en druva så dyr? Och så god? Det handlar om graden av umbäranden. Eller som Amerikas främste vinodlare uttryckte det: ”Gud skapade Cabernet Sauvignon, men Djävulen låg bakom Pinot noir.” De flesta av druvorna dukar under på vägen. Bara de bästa och livskraftigaste (och godaste) överlever. Tillgång styr efterfrågan. Efterfrågan styr pris. (Nadja Karlsson är lika delar ekonom och sybarit.)

För att Pinot noir skall kunna växa, skördas och avnjutas krävs mer eller mindre perfekta förhållanden. Med åren har sådana platser kunnat lokaliseras på några få ställen i världen. I Frankrike så klart. Men också i gudsförgätna dalar med exakt rätta väderförhållanden på Nya Zeeland och i Chile. Nadja har varit där.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen. För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Provning

Champagnemässa kl 11-17 #

lördag 18 januari, kl 11.00

Möt några av Frankrikes mest spännande champagnehus och provsmaka deras drycker på en minimässa. Välj mellan fler än 20 olika sorters champagne, många av dem säljs inte på Systembolaget.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Matsalen

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.

Baren

I museets entré ligger även Baren, Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10 till ca kl 21.

Punsch

Varm eller kall Punschens historia i Sverige har sin början i mitten av 1700-talet.